Natuur & milieu

Actueel

Na terugkoppeling met de buurt zijn de plannen voor het nieuwe parkje tussen de Grote Nieuwedijkstraat en de Kalverenstraat nu helemaal klaar. Op de effectieve aanleg is het nog even wachten tot de Sint-Pietersschool klaar is met hun bouwwerken in het gebied.

Het Mechelse parkenplan is in volle uitvoering. Drie parken (Sinte Mettetuin, Rik Wouterstuin en Caputsteenpark) zijn...

Vandaag is het gloednieuwe Caputsteenpark opengegaan. Het nieuwe buurtpark meet ruim 1 hectare (10 500 m2) groot en is daarmee het grootste nieuw bijgekomen park, na de recent geopende Rik Wouterstuin en Sinte Mettetuin. Het is een extra groene long voor de buurt en wordt omgeven door de Caputsteenstraat, de Populierendreef, de Frans Halsvest en de gevangenis.

 

Wat...

Stad Mechelen en IVAREM  starten op 6 juni 2016 met een proefproject rond het apart inzamelen van Groente -, Fruit -, en Tuinafval (GFT ).  1000 gezinnen in een deel van de historische binnenstad kunnen gedurende 18 maanden hun GFT uit het restafval halen en apart aanbieden. Na evaluatie wordt bekeken of de nieuwe inzameling wordt uitgebreid.

Een gemiddelde huisvuilzak...

Pagina's